Roerbakrijst met kipfilet en basilicum - Marit

Wil je een variatie op de populaire krachtsportersmaaltijd?
De Japanse kruiden zorgen voor een smaakvolle maaltijd met voldoende koolhydraten en eiwitten.

 

Benodigdheden

1 el olie
100 gram paddenstoelenmix met gele paprika en bieslook
75 gram gegrilde paprika’s
75 kipfilethaasjes
1/2 tl shichimi togarashi (blikje 80gr, Japans specerijenmengsel, merk Jonnie Boer)
75 gram zilvervliesrijst
215 ml heet water
een handje basilicum of koriander
peper en zout


Bereidingswijze

Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de kipfilet gaar en haal uit de pan.
Doe de andere helft van de olie in de pan en bak paddenstoelenmix vervolgens 4 min. op middelhoog vuur.
Laat ondertussen de paprika uitlekken en snijd in reepjes.
Voeg met de shichimi en eventueel zout toe aan de paddenstoelen en bak 3 minuten al omscheppend op hoog vuur mee.
Voeg de rijst en heet water toe en roer goed door.
Breng op hoog vuur aan de kook.
Draai het vuur terug naar middelhoog en laat in 5 minuten garen.
Roer regelmatig.
Breng op smaak met peper en voeg de kip weer toe.
Garneer met het basilicum of koriander.

Voedingswaarde

Energie 483 kcal
Vet 14.5 gram
Waarvan verzadigd 2.6 gram
Eiwit 26.8 gram
Koolhydraten 59.8 gram

 

Geschreven door: Marit van Overveld - Sportdiëtist

© 2019 - Alle rechten voorbehouden - MijnVoedingsplan.nl - Algemene voorwaarden - Privacy verklaring - Afvallen - Stakker lijf - Kracht - blog - website door PingOnline