Gezonde shoarmabroodjes - Recept van Marit

Een gezonde en lekkere variant op de vette shoarmabroodjes die je kunt halen bij de snackbar. De magere vleesvervanger aangevuld met voldoende groente zorgt voor een gezonde, volwaardige maaltijd.Gezonde shoarmabroodjes

 


Benodigdheden (1 persoon)

2 pitabroodjes
80 gram vegetarische roerbakstukjes
2 paprika’s
100 gram peultjes
½ ui
50 gram yoghurt
1 teentje knoflook
1 el olijfolie
shoarmakruiden
zout / peper

 

Bereidingswijze

Paprika's en peultjes schoonmaken en in stukjes snijden. Ui pellen en snipperen. Knoflook boven yoghurt uitpersen en met zout en peper op smaak brengen voor een yoghurtdressing.
Verhit in een koekenpan de olie en bak daarin de ui, paprika en peultjes 5 min. De roerbakstukjes met shoarmakruiden bestrooien, en dan 2 minuten meebakken met de groente in de pan. Dit kun je met zout en peper op smaak brengen. De broodjes verwarmen in een broodrooster of in de oven, en met het roerbakmengsel vullen. De yoghurtsaus kun je hier vervolgens overheen besprenkelen.

 

Voedingswaarde

Energie 576 kcal
Eiwit 27,7 gram
Koolhydraten 64,9 gram
Vet 20 gram

 

Geschreven door: Marit van Overveld - Sportdiëtist 

Deel dit bericht via

Gratis zien hoeveel eiwit, koolhydraat en vet ik nodig heb.

Hey!

Ik ben Bob, rebelse diëtist en heb een extra maag voor chocola.

Lange tijd voelde ik me totaal niet Bassie & Adriaan.
Ik liep mezelf constant voorbij en worstelde met mijn gewicht en energie.

Nu voel ik me zó veel gelukkiger... dan gun ik iedereen.
Dat is de reden dat ik dit platform heb opgericht.

Maar nog steeds voel ik me soms onzeker en maak geregeld fouten. 
Gelukkig maar, want ik ben niet perfect en dat hoeft ook niet :) 


Meer liefde en andere rare tips ontvangen?

Dat geef ik je graag als presentje voor je bezoek aan mijn site. Je ziet ze direct in je mail.© 2019 - Alle rechten voorbehouden - MijnVoedingsplan.nl - Algemene voorwaarden  - Privacy verklaring - Website door PingOnline