MijnVoedingsplan.nl ervaringen: Kiki Lansink (24)

2018 - Lees hier het verhaal van Kiki. Zij heeft onlangs een voedingsplan aangevraagd bij MijnVoedingsplan.nl.

Kiki, wie ben je en wat doe je?

Hoi!
Mijn naam is Kiki (24 jaar) en ik vind het buitenom mijn werk heerlijk om te sporten in mijn vrije tijd. Om die reden maak ik hier (bijna) altijd tijd voor! Sporten en bewegen geven mij energie, ik kan er mijn energie in kwijt en ik word er vooral erg blij van. Na een work-out voel ik me altijd lekker en ben ik soms ook wel wat trots op mezelf. Dit is vooral helpend als ik een drukke dag heb gehad want ik werk in de jeugdzorg.


Resultaat halen met jouw voedingsplan >


Wat zijn je favo workouts en oefeningen?

Wat betreft het sporten doe ik dit zo’n vijf keer per week. Sommigen vinden dit veel en maken hier opmerkingen over, maar ik vind het vooral belangrijk om te doen waar ik mezelf lekker bij voel.

Ik train voor mezelf (of met vriendinnen) in de sportschool en richt mij per training op maximaal twee spiergroepen. De Bulgarian Split Squat vind ik een fijne oefening, omdat deze effectief is. Zeker in combinatie met de Glute Bridge is branden gegarandeerd! Dit combineer ik dan met cardio.

Daarnaast voetbal ik in een vrouwenteam waarin ik tijdens een wedstrijd alles kwijt kan. Dit is voor mij een perfecte combi, omdat ik teamsport echt heel anders blijf vinden dan sporten in de sportschool.


Je hebt onlangs een voedingsplan aangevraagd bij MijnVoedingsplan.nl. Wat was voor jou de aanleiding?

Ondanks het feit dat ik altijd dacht goed bezig te zijn met bewegen en voeding, haalde ik de doelen die ik voor ogen had niet. Dit werkte averechts want ik verloor hierdoor vaak mijn motivatie wat leidde tot die eeuwige vreetbuien, wat weer leidde tot weinig energie, wat weer leidde tot minder sporten etc. etc. etc.

Via socialmedia kwam ik in contact met Bob en stelde hem veel vragen voordat ik besloot om een Voedingsplan te laten maken. Heerlijk vond ik dit want Bob vindt geen vraag te veel en beantwoordde ze allemaal uitgebreid!


Wat heeft het je voedingsplan jou precies opgeleverd? Welke nieuwe inzichten heeft het jou gegeven?

Bob heeft mij erg geholpen in het bepalen van mijn macro’s. In het begin schrok ik hiervan..
Voorheen was ik namelijk gewend om rond de 1600 calorieën te eten en daarin rekening te houden met een lage hoeveelheid koolhydraten. Nu mocht ik zo 2000 calorieën eten met een hogere hoeveelheid koolhydraten. Bob legde mij uit hoe dit werkte en waarom dit zo was. Dit vind ik prettig, omdat ik zaken graag wil begrijpen en gemotiveerd ben om steeds iets meer te leren op het gebied van voeding.

Daarnaast kon ik gewoon ook wat lekkers eten zonder dat dit, zoals voorheen, de rest van de dag in gevaar zou brengen qua macro’s en grammen. Persoonlijk denk ik dat dit komt, omdat Bob goed geluisterd heeft naar mijn wensen zoals het uit eten kunnen met vriendinnen en de zoute popcorn in de bioscoop. Voorheen zat ik namelijk altijd laag in calorieën waardoor ik (te) weinig energie had om mijn trainingen voor de volle 100% uit te voeren en slaag ik er niet in om een strakker lijf te krijgen. Dit, omdat ik mezelf kwelde door weinig lekkers te mogen eten van mezelf wat maakte dat ik soms op mijn reserves leefde en de bekende vreetbuien kreeg.

Ik leerde dat ik juist jojo’de en aankwam door mijn voedingspatroon. Nu geniet ik van zoetigheid en heb ik alle energie voor mijn trainingen, ook na een lange dag werken!


Wat is je favo gezonde maaltijd en je favo cheatmaaltijd of tussendoortje?

Naast het sporten vind ik het ook leuk om met eten bezig te zijn. Ik houd van (lekker) eten en ben een echte zoetekauw, maar ik vind het pas echt een uitdaging als ik lekker kan combineren met gezond! Zo bak ik vaak gezonde én vooral lekkere dingen zoals een zwarte bonen cake met chocolade of bananenbrood met speculaaskruiden.

Met Bob deel ik de liefde voor chocolade (vooral de pure) en eet ik graag zoute popcorn, maar ook voor een salade met gerookte kip mag je mij wakker maken. Daarnaast varieer ik graag in mijn tussendoortjes waarbij Bob mij ook geholpen heeft: van Hütenkase met appel tot rijstwafels met kipfilet, appelstroop of pindakaas. En oja een shake van bevroren fruit, melk, magere yoghurt en een beetje whey doet wonderen na de heftige training. Kortom: ik kan zelfs mét mijn Voedingsplan uit de voeten met mijn liefde voor eten!


Als jij één advies zou mogen geven, wat zou je dan willen meegeven?

Ik hoop dat ik mensen kan motiveren tot de juiste voeding zodat iedereen van lekkere dingen kan genieten zonder hier (al te veel) van aan te komen en zich schuldig te voelen. Dit is namelijk nergens voor nodig, mits je weet wat je moet/kan eten waardoor je extra kan genieten van dat stukje chocolade of die keer uit eten.
Want even eerlijk, van stilzitten verandert er niks! :)


Resultaat halen met jouw voedingsplan >


Geschreven door: Kiki Lansink

© 2020 - Alle rechten voorbehouden - MijnVoedingsplan.nl - Algemene voorwaarden - Privacy verklaring - Afvallen - Strakker lijf - Kracht - blog - websitebeheer door WebSpeciaal