Bikinifitness Birgit - Deel 2: welke coach?

2017 - Zo, je hebt na goed wegen en wikken besloten om te trainen voor een bodybuilding wedstrijd. De volgende stap is om een coach te zoeken die bij jou past. Want geloof me, dit proces wil je niet alleen doen. Maar met zoveel coaches in Nederland, hoe vind je dan precies de juiste?


Resultaat halen met jouw voedingsplan >

Je buddy kiezen

Er zijn zoveel verschillende coaches verspreid door het land. Het kiezen van de juiste hangt helemaal af van wat jij belangrijk vindt. Wil je een coach die je zoveel mogelijk ziet of is Whatsapp/mailcontact voldoende voor je? Eet je liever volgens een strikt eetschema of heb je liever wat vrijheid in je eetpatroon?

Het belangrijkste is daarnaast nog dat je een klik moet hebben met je coach. Je coach wordt je buddy namelijk. Alle ditjes en datjes die te maken hebben met jouw prep en de weg naar het podium moet je met hem kunnen bespreken. Ga dus op zoek op het internet, vraag vrijblijvende intakegesprekken aan en bedenk goed wat jij belangrijk vindt.

Mijn coach

Ik heb mijn coach ontmoet tijdens mijn personal trainer stage. Ik was eigenlijk meteen onder de indruk toen ik hoorde dat hij mensen traint voor bodybuildingwedstrijden.

Tijdens mijn stage is bikinifitness pas een doel geworden. Waar ik vandaan kom is bodybuilding helemaal niet bekend. Dat is in Amsterdam wel anders. Ik zag tijdens mijn stage dagelijks meiden trainen voor een wedstrijd.

Ik leerde mijn coach al een beetje kennen voordat ik besloot om een stapje verder te gaan met fitnessen. Dat maakte de drempel lager om hem te kiezen als coach. Ik vind het zelf fijn om hem elke week te zien, maar er zijn ook genoeg meiden die zo ver weg wonen van hun coach dat ze hem/haar maar af en toe face-to-face zien. Dat ligt dus helemaal aan jouw eigen voorkeur.

Met een eetschema is het ook per coach verschillend. Mijn coach hanteert een strikt schema met vlees, rijst/zoete aardappel en groente, met één cheatmeal in de week. Ook dat moet je persoonlijk liggen.

Poseren

Met alleen een coach ben je er nog niet. Alles valt of staat met je poseerskills op het podium. Als je niet kan poseren valt je sterke shape niet eens op. Ik raad je aan om poseerlessen bij verschillende mensen te nemen. Vaak hebben zij zelf al meerdere keren op het podium gestaan met een hoge plaatsing. Iedereen heeft uiteindelijk zijn eigen poseerroutine, dus vandaar het advies om bij verschillende mensen in leer te gaan. Dan kan je beter je routine eigen maken.

Huh, een poseerroutine? Ja ja, je staat niet alleen maar stil op het podium. Je moet natuurlijk wel je harde werk showen aan de jury en het publiek. Ik vertel je in een latere blog over de wedstrijd zelf.Resultaat halen met jouw voedingsplan >


Geschreven door Birgit Wiersma – sportdiëtist

Deel dit bericht via

Gratis zien hoeveel eiwit, koolhydraat en vet ik nodig heb.

Hey!

Ik ben Bob, rebelse diëtist en heb een extra maag voor chocola.

Lange tijd voelde ik me totaal niet Bassie & Adriaan.
Ik liep mezelf constant voorbij en worstelde met mijn gewicht en energie.

Nu voel ik me zó veel gelukkiger... dan gun ik iedereen.
Dat is de reden dat ik dit platform heb opgericht.

Maar nog steeds voel ik me soms onzeker en maak geregeld fouten. 
Gelukkig maar, want ik ben niet perfect en dat hoeft ook niet :) 


Meer liefde en andere rare tips ontvangen?

Dat geef ik je graag als presentje voor je bezoek aan mijn site. Je ziet ze direct in je mail.© 2019 - Alle rechten voorbehouden - MijnVoedingsplan.nl - Algemene voorwaarden  - Privacy verklaring - Website door PingOnline