Het verschil tussen muesli en cruesli

2018 - Muesli en cruesli, de een is krokant de ander niet. Heeft de krokantheid ook iets te maken met hoe gezond het product is? En waar bestaat muesli en cruesli eigenlijk uit? Wij geven antwoord op je vraag!

Afvallen door vaker te eten >


Muesli

Muesli bestaat uit verschillende producten. Het is  per merk verschillend wat er precies in zit, maar meestal is het een mix van haver- en tarwevlokken, pitten, zaden en gedroogd fruit.

Cruesli

Cruesli is eigenlijk een merknaam voor krokante muesli. Om muesli krokant te krijgen, wordt het gebakken in boter en wordt er suiker en/of honing aan toegevoegd. Daardoor plakken de vlokken ook zo goed aan elkaar. Hier kan dan nog chocolade, fruit en/of noten aan toegevoegd worden.

Voedingswaardes

 

Muesli met vruchten

Cruesli met fruit

Energie

329 kcal

455 kcal

Koolhydraten

58,8 g

66 g

waarvan suikers

15,4 g

27 g

Vezels

10,2 g

6,5 g

Eiwitten

9,1 g

6 g

Vetten

4,6 g

17 g

waarvan verzadigd

1,3 g

5 g


Deze voedingswaardes zijn van twee willekeurig gekozen producten van 100 g.
Als je kijkt naar de voedingswaardes per 100 gram, zie je dat muesli een bewustere keuze is dan cruesli. Muesli bevat namelijk minder kilocalorieën, koolhydraten en vetten, en meer eiwitten en vezels. Voor een gezond eetpatroon is het dus aan te raden om cruesli te vervangen voor muesli.

Afvallen door vaker te eten >

Geschreven door Birgit Wiersma & Bob ter Haak – sportdiëtisten

© 2019 - Alle rechten voorbehouden - MijnVoedingsplan.nl - Algemene voorwaarden - Privacy verklaring - Afvallen - Stakker lijf - Kracht - blog - website door PingOnline