Het verschil tussen muesli en cruesli

Muesli en cruesli, de een is krokant de ander niet. Heeft de krokantheid ook iets te maken met hoe gezond het product is? En waar bestaat muesli en cruesli eigenlijk uit? Wij geven antwoord op je vraag!


Muesli

Muesli bestaat uit verschillende producten. Het is  per merk verschillend wat er precies in zit, maar meestal is het een mix van haver- en tarwevlokken, pitten, zaden en gedroogd fruit.

Cruesli

Cruesli is eigenlijk een merknaam voor krokante muesli. Om muesli krokant te krijgen, wordt het gebakken in boter en wordt er suiker en/of honing aan toegevoegd. Daardoor plakken de vlokken ook zo goed aan elkaar. Hier kan dan nog chocolade, fruit en/of noten aan toegevoegd worden.

Voedingswaardes

 

Muesli met vruchten

Cruesli met fruit

Energie

329 kcal

455 kcal

Koolhydraten

58,8 g

66 g

waarvan suikers

15,4 g

27 g

Vezels

10,2 g

6,5 g

Eiwitten

9,1 g

6 g

Vetten

4,6 g

17 g

waarvan verzadigd

1,3 g

5 g


Deze voedingswaardes zijn van twee willekeurig gekozen producten van 100 g.
Als je kijkt naar de voedingswaardes per 100 gram, zie je dat muesli een bewustere keuze is dan cruesli. Muesli bevat namelijk minder kilocalorieën, koolhydraten en vetten, en meer eiwitten en vezels. Voor een gezond eetpatroon is het dus aan te raden om cruesli te vervangen voor muesli.

Wil je graag meer variatie aanbrengen in je voedingspatroon. Bekijk dan eens onze variatielijsten.
 

Geschreven door Birgit Wiersma – sportdiëtist i.o.

Deel dit bericht via

Ik worstelde zelf jarenlang met mijn gewicht, energie en balans. Nu ben ik in Nederland op een missie: tégen diëten en vóór een lekker voedingspatroon.

Bob in cijfers:

  • 10 jaar ervaring als coach en expert in afvallen.
  • 1000+ mensen geholpen.
  • 2 hbo diploma’s: voeding en sporthogeschool.
  • 2 post-hbo diploma’s: psychologie en voeding bij sport.
  • 2 magen (1 extra maag voor chocola).

Gratis! 10 geheimen van succesvolle afvallers

Vul je e-mailadres in en ontvang het direct gratis in je mail, samen met nog 3 waardevolle presentjes die ik je er vandaag bij geef :)© 2018 - Alle rechten voorbehouden - MijnVoedingsplan.nl - Algemene voorwaarden  - Website door PingOnline