Magere chocolademelk als hersteldrank?!

Vorige week (half april 2017) stond er een bericht op onze Facebook met de stelling dat chocolademelk een goede hersteldrank is na een training. In dit artikel wordt het antwoord kort toegelicht.

Voedingswaarde chocolademelk

Hieronder zie je een tabel met de voedingswaardes van drie chocolademelk varianten – mager, halfvol en vol. Zoals je ziet, zijn er flink wat verschillen.

Naast chocolademelk kan af en toe een blokje chocolade ook geen kwaas, lees hier waarom.

Per glas van 250 ml

Voedingsstof

Vol

Halfvol

Mager

Energie (kcal)

215 kcal

193 kcal

145 kcal

Koolhydraten

30 g

29,8 g

25,3 g

Suikers

29,5 g

29,3 g

24,8 g

Eiwitten

8,3 g

8 g

8 g

Vetten

6,8 g

4,5 g

1 g

waarvan verzadigd

4,8 g

3 g

0,5 g

Benodigdheden na een training

Het verschilt nogal wat voor training je hebt gedaan, maar bij elke trainingsvorm heb je voedingsstoffen nodig om de spieren te herstellen en de energievoorraad aan te vullen. Voor het herstel heb je dus eiwitten en koolhydraten nodig. Bij voorkeur dien je binnen 30 minuten na de inspanning 15-20 gram eiwitten te nuttigen. Dit kan je doen in de vorm van kwark of yoghurt met een stuk fruit, een eiwitshake of volledige (avond)maaltijd, als je vlak voor het avondeten sport.

Lees hier meer informatie over herstelmaaltijden

Conclusie

Je herstelmaaltijd kan je dus ook doen met twee tot drie glazen chocolademelk, eventueel samen met iets anders zoals 1 of 2 stuks fruit. Let er alleen wel op welke variant je neemt van de chocomel. Als je bezig bent met afvallen, kies dan voor de magere variant. Ben je aan het ‘bulken’, dan kan je de halfvolle of volle variant nemen. Lekker én goed dus :)

Deel dit bericht via

Ik worstelde zelf jarenlang met mijn gewicht, energie en balans. Nu ben ik in Nederland op een missie: tégen diëten en vóór een lekker voedingspatroon.

Bob in cijfers:

  • 10 jaar ervaring als coach en expert in afvallen.
  • 1000+ mensen geholpen.
  • 2 hbo diploma’s: voeding en sporthogeschool.
  • 2 post-hbo diploma’s: psychologie en voeding bij sport.
  • 2 magen (1 extra maag voor chocola).

Gratis! 10 geheimen van succesvolle afvallers

Vul je e-mailadres in en ontvang het direct gratis in je mail, samen met nog 3 waardevolle presentjes die ik je er vandaag bij geef :)











© 2018 - Alle rechten voorbehouden - MijnVoedingsplan.nl - Algemene voorwaarden  - Website door PingOnline