Review van het inspirerende boek: Ongeneeslijk Positief

2018 - Chermaine van Weelderen, diëtiste, heeft haar opzienbarende verhaal opgeschreven in een prachtig boek: Ongeneeslijk Positief.

De dokter kwam deze jonge, vrolijke dame mededelen dat ze nog maar 1 jaar te leven had vanwege een aangeboren hartafwijking. Ze bleef positief en bleef denken in oplossingen. Uiteindelijk ging ze voor haar laatste hoop: een dubbele longtransplantatie. Dit is een extreem ingrijpende operatie waar de kans op overlijden tijdens of vlak na de operatie groot is. Ze overleefde het en schreef er een ontwapend boek over wat mij deed huilen van ontroering en tegelijkertijd deed lachen van haar aanstekelijke openhartigheid die ze deelt met de lezer.

Ze schrijft bijvoorbeeld hoe ze reageerde toen de cardioloog haar tijdens het slechtnieuws-gesprek vertelde dat ze nog maar 1 jaar te leven had.
“‘Mevrouw, heeft u nog vragen?’ onderbreekt de cardioloog mijn gedachtestroom.
Vragen? Ik wil iemand op zijn kin stompen en jou nog het liefst, denk ik.”

Oké, dat was even niet zo’n positieve gedachte van haar, maar wel heel menselijk in die situatie.

Tijdens het lezen van haar boek, word je meegesleept in haar verhaal. Het is nauwelijks te bevatten wat ze heeft meegemaakt. Eén van haar artsen, verwoordt het als volgt:

'Het verhaal over onvoorstelbare moed, optimisme, levenslust en doorzettingsvermogen.'
- Prof. Anton Vonk Noordegraaf, VU Medisch Centrum

Het mooie vind ik dat ze altijd in oplossingen is blijven denken en dat ze overal het positieve van inzag. De negatieve gebeurtenissen heeft ze kunnen omzetten in iets positiefs. Zelfs in iets waar ze van droomde: een boek kunnen schrijven over haar indrukwekkende verhaal en inspirerende presentaties geven door het hele land.

Chermaine is absoluut een inspiratiebron voor mij. Haar hele verhaal lees je in haar boek Ongeneeslijk Positief.


Geschreven door: Bob ter Haak – Rebelse sportdiëtist en oprichter MijnVoedingsplan.nl

© 2023 - Alle rechten voorbehouden - MijnVoedingsplan.nl - Algemene voorwaarden - Privacy verklaring - Afvallen - Strakker lijf - Kracht - blog - websitebeheer door WebSpeciaal