TROTS: Wij zijn geinterviewd door NU.nl

Met trots kunnen wij mededelen dat MijnVoedingsplan.nl is geïnterviewd door NU.nl over het onderwerp maaltijdshakes. Waar deze maaltijdshakes een aantal jaar geleden taboe waren, worden ze tegenwoordig gebruikt als een gezonde aanvulling op de dagelijkse voeding. In dit artikel staan we nog even kort stil bij het onderwerp maaltijdshakes. Benieuwd naar het artikel op NU.nl? Je kunt hem hier bekijken.

Wil jij afvallen?

Wil jij afvallen? Dan is het gebruiken van een maaltijdshake wellicht niet de juiste oplossing. Dit komt doordat de eetlust van vaste calorieën anders wordt beïnvloed dan bij vloeibare calorieën. Zo heeft een recent onderzoek[1] aangetoond dat mensen die een vloeibare snack nuttigen 38% minder compenseren met ander eten. Daarnaast hebben de deelnemers van het onderzoek die de vaste maaltijden aten ook aangegeven minder honger te hebben ten opzichte van de vloeibare eters. De oorzaak? Wetenschappers[2] zijn van mening dat het extra kauwen zorgt voor een langer contact met de smaakpapillen, wat het gevoel van verzadiging kan bevorderen. Wil jij dus afvallen? Kies dan niet voor de maaltijdshakes.

Huidige levensstijl

Je herkent het misschien wel, je moet naar werk en komt pas om 17:30 thuis. Of wanneer je nu thuiswerkt, kan je rond die tijd pas afsluiten. Na een drukke werkdag heb je geen tijd en zin om te koken. Hierdoor besluit je om maar snel wat eten te bestellen wat over het algemeen duurder en ongezonder is dan het eten dat je zou koken. Daarnaast heb je ook niets meegenomen om te eten op werk en dat is zonde! Wist je namelijk dat uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat prestaties op de werkvloer verbeterd worden bij gezond eten? Gelukkig hoeft het niet veel tijd te kosten, want maaltijdshakes bieden de perfecte oplossing voor een tussendoortje! Uit het onderzoek van EFSA is zowel wetenschappelijk als klinisch bewezen dat maaltijdvervangers veilig, effectief en gezond zijn. Stop daarom met ongezonde tussendoortjes die voortvloeien uit een drukke levensstijl en gebruik bijvoorbeeld deze maaltijdshakes. Eerder hebben we ook al een blog geschreven over Jimmy Joy, een bekende aanbieder van maaltijdshakes.

Gezond eten is duurder

Als we kijken naar de prijs van voeding is deze in de periode van 2007 tot 2017 gestegen met 18 procent, blijkt uit de cijfers van CBS. Uit deze cijfers blijkt tevens dat ongezonde voeding in prijs daalt terwijl gezonde voeding duurder wordt. Zo zijn bijvoorbeeld de halfvolle en magere melkproducten in een periode van 2007 tot 2017 met ruim 60 procent gestegen. Budgettaire redenen kunnen dus zeker een rol spelen bij ongezonde voeding, maar met maaltijdshakes hoeft dat niet. Het nemen van maaltijdshakes is namelijk niet duur en de shakes bevatten tevens veel vitamines, mineralen, vezels en gezonde vetzuren.

Aanpak en aanbod

Zit jij wat minder in je vel omdat je bent aangekomen? Of heb je het enorm druk waardoor het gezond eten wordt gebagatelliseerd? Vreselijk vind je het, maar met hulp van MijnVoedingsplan.nl kun je hier nu verandering in brengen.

Bij MijnVoedingsplan.nl kun je namelijk voor 99 euro een persoonlijk voedingsplan krijgen dat jou in staat stelt om een gezonde halve kilo per week af te vallen. Daarnaast worden jouw voorkeuren in het voedingsplan verwerkt inclusief praktische tips om gezonde voeding simpeler en lekkerder te maken.

Let op, het is geen dieet waar je je strikt aan moet houden, het is namelijk een gepersonaliseerd voedingsplan waardoor jij in staat bent gezond, lekker en meer te kunnen eten dan bij een dieet. Gevolg? Afvallen met meer energie, betere gezondheid en meer zelfvertrouwen!

 

[1] E. Almiron, L. Pella, K. Guest, C.Ricchiuti, N. Vint, S.A. Jebb, A. Drewnowski. Factors that determine energy compensation: a systematic review of preload studies, Nutrition reviews, 2013.

[2] C.G. Forde, N. van Kuijk, T. Thaler, C. de Graaf, N. Martin, Oral processing characteristics of solid savoury meal components, and relationship with good composition, sensory attributes and expected satiation, Appetite, 2013.

© 2024 - Alle rechten voorbehouden - MijnVoedingsplan.nl - Algemene voorwaarden - Privacy verklaring - Afvallen - Strakker lijf - Kracht - blog - websitebeheer door WebSpeciaal