De juiste mindset krijgen. 10 tips - Lisa

2018 - Mijn naam is Lisa en ik houd van eten. Op een verjaardag kies ik niet voor: óf een stuk taart, óf de zoutjes, óf de bitterballen. Nee, ik neem het allemaal. Ik hoor dan regelmatig: "Oh jij kan zeker alles eten wat je maar wil, zonder aan te komen". 

Dat is absoluut niet waar. Ik sport om mijn gewicht in balans te houden en op bijna alle dagen eet ik veel, maar wel gezond.


"Shocking, not! Stel je toch niet aan."

Iedereen kent wel periodes waarin het gezond eten en fanatiek sporten op de automatische piloot gaat en periodes waarin het allemaal wat meer van je vraagt. Ik had zo'n periode afgelopen zomer. Ik maakte lange werkdagen, waardoor ik weinig kon sporten. In mijn vakantie sportte ik vervolgens ook niet veel (ik tel een baantje zwemmen naar de boei en weer terug niet mee). Nu, een half jaar verder, weeg ik twee kilo zwaarder en mijn spiermassa is afgenomen. Je zou dus wel kunnen stellen dat ik ongeveer 3 kilo in vet ben aangekomen. Ik hoor sommige denken: "shocking, not! Stel je toch niet aan." 

Nee, ik zeur er ook niet om, maar ik ben op het moment gekomen, dat ik er weer tegen aan wil gaan. Geen excuses meer. Ik wil dat vetpercentage weer omlaag hebben, en meer spiermassa krijgen. De 'lovehandels' hebben echt geen functie (ook-al-zeggen-sommige-van-wel) dus, weg ermee. Ik hoef geen killerbody, maar net als veel anderen mensen heb ook ik mijn streefgewicht, wat ik nu wil gaan behalen.


"Jij weet precies wat je moet eten."

Laatst zei iemand tegen mij: "Lisa, dit moet geen probleem zijn voor jou. Je bent bijna afgestudeerd als diëtist!" "Jij weet precies wat je moet eten." Ik kan hier inderdaad mijn voordeel mee doen. Ik heb geleerd wat ik moet eten en hoeveel ik moet sporten om mijn doel te bereiken. Maar.. waar ik, net als velen anderen nog tegen aanloop: de motivatie en discipline weten te behouden, tot dat het doel werkelijk bereikt is.


10 tips om je doel te halen

Het is geen overbodige luxe om aan zelfdiscipline te werken. De volgende 10 tips helpen mij om mijn doel te behalen. Ik deel ze vandaag met jullie en hopelijk inspireer/motiveer ik jullie ook om aan je doel te werken.

1. Hang een foto op in de keuken van jezelf toen je jouw streeflichaam had. Of van iemand anders die jou inspireert.
2. Denk aan de 15 voordelen van sporten.
3. Kies een doel waar je voor traint. Wat voor gevoel zou je het geven als je je doel hebt bereikt? Stel jezelf dat voor.
4. Kies een kado wat je jezelf wil geven als je je doel hebt bereikt en beloon jezelf met dat kado als je je doel haalt.
5. Maak korte termijn doelen. Dat maakt het leuker en makkelijker vol te houden.
6. Zet een nieuw doel als je je eerste doel gehaald hebt.
7. Schrijf je doelen op.
8. Vertel anderen over je doel. Ze zullen je doel respecteren. Hiernaast kunnen zij rekening houden met jouw doel en je motiveren op momenten dat je het even extra nodig hebt.
9. Omring je met mensen met dezelfde mindset.
10. Plan je trainingen in en schrijf ze op.

Heb jij ook moeite met het doorstaan van de laatste fases naar je doel? Wil je bijvoorbeeld aankomen in spiermassa, droogtrainen of afvallen met behoud van spiermassa en blijf je hangen op een bepaald punt? Probeer deze tien tips dan eens op te volgen! Post net als ik punt 1, 3, 4, 7 en 10 op Instagram en tag 'mijnvoedingsplan'. Dan werken we gelijk aan punt 9 ;-)

Voedingsplan & sport + motivatie & discipline = Trainingsdoel bereiken


Online cursussen hierover bekijken >


Tekst gemaakt door: Lisa Pepping (Sportdiëtist i.o.)

 

© 2019 - Alle rechten voorbehouden - MijnVoedingsplan.nl - Algemene voorwaarden - Privacy verklaring - Afvallen - Stakker lijf - Kracht - blog - website door PingOnline